Gila jalan - Jonker Street + The Jetty

Tuesday, May 26, 2009

Location: Jonker Street, The Jetty
Day/Date: Saturday, 23/05/09
Time: 6pm - 1am

Kalau waktu siangnya aku pg Mydin dgn Julie,
waktu malamnya pulak, ada plan lain.
since Julie tak puas hati tak jumpa2 accessories dia,
dia nak pergi Jonker pulak.so kitaorg pun ajak la
Azwin sekali,the more the merrier kan!

So around 7pm (rehat 3 jam je - dr balik exam,Mydin)
Julie pick up aku and then Azwin. Then terus pergi Jonker.
Aku rasa, maybe ni la kali terkahir aku jejakkan
kaki kat Jonker ni before aku pergi Intern next month!

Aku mmg suka pergi Jonker Street,
bagi aku tempat tu unik!mcm2 benda yg korang tak boleh
jumpa dkt tmpt lain ada dkt sini.barang2 kraftangan pun banyak!
food jgn ckp la!especially baba nyonya food!sedap weyh!
plus harga barang2 kat sini sgt affordable,
tapi crowd tak payah ckp la, mmg pack!
seronok aku kacau anak orang!hahaha.
Sekali lagi, dgn jayanya Julie tak beli apa2 yea!
What the duck? kan.haha.takpa, puas jalan.

After spending around 2-3 hours dkt Jonker tu.
kitaorg bertiga ni lapar, so apalagi pergi makan asam pedas pulak,
one of the best in town, kalau korang ada chance
dtg melaka try la asam pedas claypot Kota Laksamana!
sumpah sedap, tak percaya tanya Sherry/Bubu.

Lepas makan tu, masing2 taknak balik lagi.
bosan, jadi aku cadangkan kitaorg pergi The Jetty.
goggle la pasal tmpt ni!secara ringkasnya tmpt ni
dkt tgh laut!tmpt untuk karaoke, hang out, chit chat segala.
Ada open air cafe, kena bayu angin laut, sumpah best!
plus lagu2 yg diaorg pasang kat situ sgt la masuk
dgn kepala hati aku ni! kalau korg nak bawak partner
korang datang sini disarankan la sgt!romantic yea!hahaha.

Nak ke tengah laut tu korang ada 2 alternative,
1 - jalan kaki, 2 - naik caddy car. dua2 free tak kena charge(lame).
nak lepak dekat cafe tu pun lepak la takyah bayar!nak minum
bayar la yea(mana boleh semua free). plus karaoke dia sgt murah.
aku lupa brp charge tapi mmg murah nak banding tmpt lain.
oh one more thing, dkt Jetty ni before ke tgh laut,
dkt persisir laut ni ada club, live band! Arena namanya!
plus dkt situ ada mcm2 kedai lagi, cafe mkn mmg bnyk,
internet cafe ada, pool-snooker pun ada!

Around 12 midnight mcm tu, semua dah penat.
Julie pun ajak balik!i had so much fun that day!
mesti rindu all this thing nanti=(

p/s: Melaka waktu malam sangat cantik!

























10 comments:

Namhkir said...

rindu melaka...
sgt.

zerronemo said...

jonker sangat best!!!
pnah pegi sekali jerh..
hohoh

♥ jυℓєѕ said...

dan dengan jayanya julie tak beli apa-apa....hehehehe...

Aiman Ariffin said...

omgudness

me loike MELAKA!!

syafiq duckie said...

@ rikhman, do come here la.i ada je sini!=D

syafiq duckie said...

@ zharin, yeah sgt best!i suka.dtg la lagi.jom i bawak jalan2.

syafiq duckie said...

@ jules, u mmg seorang yg berjaya.hahaha.

syafiq duckie said...

@ Aiman, do come here.u gonna love it!

ash.N.fuz said...

love melaka!!!

syafiq duckie said...

yeah i miss melaka=(