Aku geli bila ...

Monday, June 22, 2009



ok since start working as intern, hari2 aku travel
naik train star from ampang to hang tuah,
then interchange to monorail, pg bukit bintang.
from there jalan kaki je la pg park royal.around 5 mins walk je.
mcm tu la hari2 rutin, 7am dah keluar rumah.
ptg, kdg2 mlm baru smpi rumah.

so bila dah travel hari2, mcm2 ragam orang aku jumpa.
sometimes funny,geram,weird pun ada!
tapi aku geli bila. . . .



1. bercinta, bermanja dalam train - pantang gila kot!lagi2 bila
balik time petang.orang dah la ramai.sesak2,dia boleh plk
bercinta berpeluk dlm train!what the duck?lagi2 ada
this one time, that girl bertudung!berpeluk sakan
dgn bf dia, muka pun budak lagi!berhingus lagi.grrrr!
awakk.. nak ne nu ne.. awakk nanti kita pg ni nu ne eh meluat aku!



2. badan berbau,berpeluh - lagi satu masalah dunia,
kalau korang nak rasa,naik la train petang2 time orang balik kerja.
mmg aku tak salahkan penumpang, semua orang nak balik cepat.
so train mmg penuh,mengalahkan sardin!dah meraba sana sini,
tu perkara biasa.tp aku geli bila, kau tu dah la berpeluh2
badan berbau, pastu kau himpit jugak nak naik train,
habis tgn aku pun melekit kena peluh kau.dgn bau badan lagi.
masyAllah.boleh pengsan kot!



3. loud talker - aku tak kesah kau nak berborak dlm train
time orang sesak.sukati kau lah, kau punya phone.tapi kalau
kau tak berborak sampai satu gerabak train tu dengar, tak sah ke?
habis gossip office,jiran sebelah semua aku dgr!
bingit telinga!



4. mulut berbau,batuk,nafas - ni paling aku tak tahan,
ye aku paham kau nak batuk, aku tak marah.tp takyah la batuk kat
muka aku.cuba tekup mulut tu dgn kain ke?dah la mulut berbau.
pastu ada pulak yg nak bernafas kat blkng tengkuk aku?
ewww loya tekak!



5. meludah tak tentu pasal - time nak lintas jalan especially, ada je
manusia yang tak beritaka sukati ayah dia je meludah kat jalan tu.
dgn siap bunyi krooh kreehhh krooohh tarik panjang2 najis dia
tu pastu ludah, hijau pekat pulak color dia!yewwww.
tak malu ke wey?

8 comments:

Muhammad Faris said...

1. shit, drg ne mmg xtau malu an? u xtgok lg pengkid (no offence to the nice ones) dgn 'awek' dia! lg meluat nak mati. SUMPAH!

2. you mcm pakai deodorant jer. AHAHAHAHA

3. i totally agree la! most of the time, those people whi did this are ATTENTION-GETTERS nxt time u sumbat je fon drg dlm mulut dia! hak3.

4. xde duit nk beli dentyne kot u. u ada dentyne share2 la dgn mereka. hahahaa

5. eeeeeeeeeeeeeeeeee. eh bunyi dia cm tu eh? kroooh kreehh krooohh?! itu mesti kahak gila babay! LOL XD

**i pity you mr. intern! tp you pn satu byk songeh! haahahah joke! (x

-nickie vs. duckie-

Namhkir said...

hahaha..i bru kutuk train...but at least urs faster...ktm teruk


i plng benci, pasang lagu kuat2x..even if pakai earphone.

Farha Ghouse said...

haa kalau dah travel ulang alik tu memang macam macam ragam. ahh bab bab peluk peluk tu confirm budak sekolah. nak tau kenapa? sebab budak yang dah habis sekolah takkan buat macam tu in public ahh. and yess kalau i dalam train pun agak mengundang ahh orang cakap kuat dengan himpit bau badan blahhh. u dengar je lagu dan buat bodoh dengan bende2 yang bagi mood kite k.o bila dah sampai umah after a day penat bekerja.

M39AT said...

Ahhh...
Samala kita...

Kalo boleh aku nak BUNUH je ^^
Hahaha!

Israq said...

aku pling pantang sembur asap rokok kat muka aku!

aku x suke bau perfume murah!

aku x suke adik2 skolah yg dating dlm train...gatal!

aku x suke terpijak chewinggum yg diludah org..dah byk kli kna..BABI!

aku suke naik train, sbb mcm byk yg CAN DO! :) cuci mata x salahkan

elva said...

seb baek cs gi kje jalan kaki huhuhu..

x yah nek bus x yah nek train...huhu

syia said...

uiks..syafiq sempat lg u usya2 org haha..eh tgkp la sikit pics.. lpstu blur2 kan

syafiq duckie said...

haha ye la.nnt i snap pict u pastu i blurkan!=P